Около 2 000 животновъди са заявили желание да се включат в националния протест на бранша утре 8 Март пред сградата на Министерски съвет, съобщиха за Фермер.БГ животновъдни асоциации.

За протеста ще пътуват фермери с коли от почти всички краища на България. Нарочно няма организирани автобуси за да не бъдат спрени на входа на София преди началото на протеста, който е обявен за 12.00 ч.

 

Очаква се събитието да бъде наблюдавано от представители на Европейския синдикат в земеделието. Гостите от Брюксел по всяка вероятност ще пристигнат още днес. Това са генералният секретар на синдикатите от земеделието  Арнд Спан и експертът с него  Жан–Пиер Клапуш. Събитието вече е и в полезрението на международните медии, които утре ще следят българския новинарски поток в частта "земеделие".

 

Днес група стопани са в София за да минат инструктаж в полицията по отношение на мерките за сигурност. По обяд се очаква да бъде дадено и разрешението от Столична Община. По последни данни за утре не се очакват официални делегации и гости от чужбина за да не бъде разрешена стачката пред тази сграда, казаха животновъдите.

Преди дни, когато отново подготвяха протести, в продължение на седмица общината отказваше да разреши протест пред МС с мотива, че на посещение почти всеки ден са чуждестранни делегации.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Животновъди от страната излизат на протест пред МС

 

 


 © 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!