Цените по веригата на предлагане на агнешко месо по области остават без промяна спрямо предходния седмичен период, с изключение на Стара Загора, където е отчетено покачване на цената на едро на агнешки бут. Това стана ясно от информация на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ).

Цяло агне
 
Търговията на едро с цяло агне се запазва в ценовия диапазон от 12,50 лв./кг кланично тегло във Велико Търново, Кърджали и Смолян, до 13,75 лв./кг в Стара Загора. Средно за страната, цената на едро на продукта е 13,15 лв./кг – без промяна спрямо предходния седмичен период.
 
Агнешки бут 
 
Цените на едро на агнешки бут са най-ниски в Пазарджик - 12,75 лв./кг, а най-високи в Стара Загора – 15,09 лв./кг. Седмично ценово изменение се отчита само в Стара Загора, където продуктът поскъпва с 2,4%. Това води до увеличение на средната за страната цена на едро на продукта с незначителните 0,1%, до 14,07 лв./кг.
 
Агнешка плешка
 
За поредна седмица средната цена на едро на агнешката плешка за страната остава 13,58 лв./кг, като стойностите по области се задържат най-ниски в Пазарджик - 12,35 лв./кг, а най-високи в Стара Загора - 14,74 лв./кг.