Животновъди изпратиха отворено писмо до медиите и до министъра на земеделието и храните в отговор на твърденията на Съюза на животновъдите в България, че директорът на Земеделски институт Стара Загора доц. Стайка Лалева е злоупотребявала с продажба на бирена каша.

Писмото е подписано от всички животновъди, взимали бирена каша, благодарение на директора на ЗИ-Стара Загора доц. Лалева и в него се посочва, че „изнесеното от г-жа Пенка Христова не отговаря на истината и сме възмутени от нейната постъпка. Като председател на Съюза на животновъдите, тя би трябвало да защитава нашите интереси, а не да манипулира и разединява бранша“.

Фермер.БГ публикува пълния текст на писмото:
Фермер.БГ припомня, че в края на миналата седмица от Съюза на животновъдите в България разпространиха писмо до медиите, според което в СЖБ постъпват оплаквания от фермери „за рекет“ от страна на директора на Земеделския институт в Стара Загора доц. д-р Стайка Лалева. Според СЖБ доц. Лалева е сключила договор с пивоварна „Загорка“ за изкупуване на бирена каша, която се ползва от животновъдите. „Вместо те да я купуват директно от пивоварната, трябва да я взимат от института и на по-високи цени. По този начин института се явява търговец и прекупвач. Лалева разпределя кашата на когото си иска и много животновъди остават без количества“, посочиха от Съюза на животновъдите.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!