За бързо и без загуби прибиране на реколтата от полето от решаващо значение е комбайните да не спират работа поради липса на резервни части. 
 
 
От Оптиком са се погрижили за това - търговските им бази в цялата страна са заредени с над 1100 артикула ОРИГИНАЛНИ резервни части както за новите модели, така и за стари модели зърнокомбайни Ростселмаш (Rostselmash), а и за други марки комбайни, за да е спокойна работата на земеделците на полето.
 
От 9 юни до 22 юли централният магазин на ОПТИКОМ за агрочасти в Стара Загора, кв. „Индустриален“ ще работи БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН, специалистите по резервни части ще очакват клиенти и в събота и неделя от 9 до 17 часа и на национален телефон 0700 20 205.
 
Заявки и запитвания за резервни части за комбайни Rostselmash се приемат на тел. 0884 183 376, а за редовни клиенти ще има отстъпки.
 
Магазините за части в търговско-сервизните центрове в страната също ще се отзовават за спешни поръчки в почивните дни.
 
Сервизните инженери и механици на Оптиком ще бъдат на разположение за спешна помощ в почивните дни (събота и неделя) за периода от 16 юни до 29 юли включително, като графикът на дежурните сервизни специалисти е публикуван на сайта www.opticom-bg.com.