До края на месец Август кабинетът трябваше да отговори на зърнопроизводителите на важни въпроси, залегнали още в преподписаното споразумение с правителството от Март 2011 г., но това не се случи, съобщиха от секторът. Председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов, съобщи пред Фермер.БГ, че днес в Добрич ще се проведе протестно шествие по този повод. 
 
"Не са спазени сроковете по важни ангажименти поети към нас", каза той и припомни, че в началото на Август фермерите са дали на кабинета 30 дни да кажат за важни неща, от които зависи развитието на земеделието. 
 

През март кабинетът се ангажира до първи юли да бъде осигурена държавна помощ за покриване на акцизните разходи за горивата при сеитбата и да гарантира максимален размер на националните плащания към евросубсидиите на площ през следващите три години, което да осигури прогнозируемост за бизнеса. Сега хората са недоволни от неизпълнението на тези срокове, въпреки непрекъснатите преговори, които водят с МЗХ.