Йорданка Фандъкова откри Националния фермерски пазар в столичния парк „Заимов”. В него се включиха 50 производители от цялата страна. На събитието присъстваха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, кандидатите за общински съветници от партията и кандидатът за кмет на район „Оборище” Йорданка Фикирлиева.

 

По думите на Фандъкова, интересът към фермерския пазар е голям и плановете й той да се превърне в традиция. Тя поясни, че ако живеещите в района имат нужда от провеждането на такива пазари, ще се търсят възможности това да се случва ежеседмично. Кандидатът за кмет на столицата Йорданка Фандъкова поясни, че след учредяването на СОС ще разчитат да се приеме наредба, която да позволи тези пазари да се превърнат в традиция. Стана ясно, че по тази наредба работи Николай Стойнев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ, досегашен заместник-председател СОС и председател на Стопанската комисия.

 

По време на Националния фермерски пазар Йорданка Фандъкова се спря пред щандовете на много производители. Тя призна, че се познава с голяма част от тях като клиент. По думите й, на такива пазари е важно, че потребителите имат възможността да поговорят с производителите и да разберат за начина на производство и района, от който идват съответните продукти. Фандъкова разговаря и с гражданите, посетили фермерския пазар. Според нея те имат интерес към такъв тип общуване с производителите. Тя отбеляза, че подобни инициативи могат да се превърнат и в разговор за здравословното хранене.

 

Фандъкова посочи, че се подготвя цялостен проект за превръщането на пазара в „Борово” в пазар изцяло за българска продукция. Тя поясни, че върху това работят общинските пазари, които по думите й, не само инвестират, но и инициират подобни добри идеи. Фандъкова подчерта, че докато другите обещават, тя и нейният екип показват своите политики и допълни, че ще се развива това, което е направено през последните години, включително и чрез нормативни документи. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!