Явор Гечев от БСП и Бюрхан Абазов от ДПС вероятно ще бъдат двама от заместниците на проф. Димитър Грегов в Министерство на земеделието и храните, съобщава Дневник.
 

По информация на изданието лидерът на младежкото обединение в БСП Явор Гечев, който се превърна в острието на БСП срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов покрай скандала с дипломата на ексшефа на фонд "Земеделие" Калина Илиева, ще бъде назначен за заместник на министър Димитър Греков. Гечев е негов студент от Аграрния университет в Пловдив, където е завършил специалност "Растителна защита".
 

За зам.-министър на земеделието от ДПС отново е предложен Бюрхан Абазов, който беше на същата позиция при тройната коалиция, пише още Дневник.

Както Фермер.БГ писа проф. Греков иска третият му заместник да бъде номиниран от браншовите организации. Националната асоциация на животновъдите в България, председателствана от Бойко Синапов предложи Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България. От Асоциация Български пипер предложиха третият зам. министър на земеделието да бъде Евгения Кирилова Митрова - досегашен Директор на Дирекция „Растениевъдство” в МЗХ . От Националната асоциация на зърнопроизводителите пък, призоваха министър Димитър Греков да оттегли предложението си за назначаване на заместник-министър, излъчен от браншовите организации. Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация на българска млечна, заедно с още 7 животновъдни организации предлагат за поста кмета на Община Калофер Румен Стоянов. От Асоциацията на земеделските производители в България номинираха председателя си Христо Цветанов


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!