Работна среща се проведе във връзка с началото на новия поливен сезон в Монтана. От новия сезон ползватели ще плащат по 10 лв. за поливка, независимо от площта на градините и нивите, съобщоха от Областнаха администрация в Монтана.
 
"Напоителни системи" предложиха и абонамент за 10 поливки от 100 лв. Цените са ниски и достъпни за всички ползватели на земи.
 
Домакин и инициатор на срещата е областният управител Ивайло Петров. Във форума присъстваха управителят на „Напоителни системи“ ЕАД – клон Мездра - инж. Георги Захариев, началника на хидротехнически район – Монтана - инж. Игор Репкин, представители на Община Монтана, ВиК - Монтана и граждани, притежаващи имоти по Параграф 4 в землището на Монтана.
 
На срещата стана ясно, че двете  страни се споразумяха водоползвателите да съдействат за събиране на средствата от максимален брой ползватели на вода за поливане в района. До този момент „Напоителни системи” ЕАД – клон Мизия, не могат да възстановят разходите за извършената услуга от предходния напоителен сезон.
 
Очаква се от средата на месец юни водата за напояване да достигне до крайните потребители. При коректно заплащане от страна на ползватели, предстои да се проведе нова среща, за да бъдат уточнени и следващите поливки до края на сезона.