Темата на фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ тази сряда - 25 октомври, е тиквата. 
 
 
Посетителите на фестивала, който се провежда всяка сряда пред сградата на министирството на земеделието, храните и горите, ще могат да опитат биотиквите на биоферма „Софина“, редовен участник на пазара с разнообразен асортимент на биозеленчуци, плодове, билки и подправки, съобщиха организаторите. 
 
За разкош ще има и печена тиква с биологичен мед от пчелина на семейство Начеви
Друго любимо лакомство – тиквеник, също ще може да се пробва, като той ще бъде с ръчно точени кори. 
 
Тиквата съдържа витамините С, А, В1, В2 и Е, отлагащи стареенето, както и рядко срещания витамин К. Тиквите имат и още един полезен витамин – витамин Т, който помага за усвояването на тежка храна и не позволява затлъстяване. Може затова диетолозите препоръчват толкова много да ядем тиква. Също и заради желязото, което съдържа: то дава добър цвят на лицето и весело настроение.
 
Наистина перфектният есенен плод, подходящ за диетично хранене със съдържанието си само на 25 ккал в 100 г. Тя може да бъде приготвена по най-различни начини: печена, варена, панирана, на пара, на пюре, на супа, на омлет и много други. 
Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра.
 
Снимка:bioferma.org
 
На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби биовино, оцет, билки и подправки.
Много от продуктите са биологични. 
 
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 ч. до 18:30 ч. пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столичната община.