Ветеринарните лекари очакват с бърза заковона промяна в Тарифата да бъде осигурено финансовото обезпечаване на изпълнието на ДПП 2014.

 

„В петък проведох среща в Министерски съвет, на която беше изложена позицията на Български ветеринарен съюз (БВС) във връзка с усложнената Държавната профилактична програма (ДПП) за 2014 г.“, заяви д-р Трифон Цветков, председател на БВС.

 

По думите на Цветков, по изричното настояване на министъра на земеделието и храните Васил Грудев, предстои внасяне в спешен порядък на предложение в Министерски съвет за изменение в тарифата за определяне на цените които се заплащат за изпълнението на мерките по ДПП.

 

„С изменението трябва да се предвидят параметрите на тарифата действала през 2013 г. Това означава, че имаме уверение, че ще бъде осигурено финансовото обезпечаване на изпълнителите на ДПП през 2014 г. – практикуващи ветеринарни лекари“, заяви още д-р Трифон Цветков.

 

Той допълни, че след проведените разговори, в новосформирания Кризисен щаб за борба с болестта Син език вече са включени и представители на Българския ветеринарен съюз.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!