Продължава да нараства броят на откраднатите агнета и овце от селскостопански дворове преди празниците. От полицията съобщиха за 4 откраднати животни от кошари през почивните дни в Свиленград и село Младиново.

49-годишен стопанин от добричкото село Житница е съобщил, че неизвестен е задигнал от постройка в двора му 5 овце и 2 агнета. Сигналът за кражбата е подаден в неделя.

Както Фермер.БГ писа, и през миналата седмица бяха регистрирани кражби на животни в Старозагорско и други региони на страната.

От полицията отново съветват гражданите да внимават при продажбата на животни, тъй като с наближаването на Великден и Гергьовден започва усилена търговия с  агнета и ярета.

Органите на реда препоръчват на стопаните да бъдат предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата и след ден или два ги обират. 

При осъществяване на сделката с животни е добре продавачите да придружат купувача до ветеринарната служба в селото за издаване на ветеринарно-медицинско свидетелство.

Още по темата:

Полицията към фермерите: Бъдете внимателни при продажба на животни