Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на околната среда, водите и земеделието на Саудитска Арабия Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли определиха като огромни възможностите за сътрудничество в областта на земеделието, животновъдството и рибарството между двете страни.
 
 
Двамата разговаряха в рамките на визитата на премиера Бойко Борисов в кралството. Подписано беше и споразумение за сътрудничество в селскостопанския сектор, съобщи правителствената пресслужба.
 
Документът създава възможности за изпълнение на съвместни проекти, обмяна на опит при използване на съвременни технологии в селското стопанство, животновъдството и рибарството, както и размяна на законодателства и политики, регламентиращи селскостопанския сектор.
 
Очаква се, че споразумението ще доведе до стимулиране на търговията със земеделски продукти чрез улесняване на достъпа до пазара на всяка от двете държави.
 
Страните поеха ангажимент да насърчават инвестициите в аграрната област, реализирането на съвместни проекти в селското стопанство, животновъдството и рибарството, както и други форми на партньорство от взаимен интерес.
 
Сътрудничеството предвижда също провеждането на семинари, работни срещи, курсове за обучение, участие в международни конференции, организиране на селскостопански изложения, срещи за насърчаване на частния сектор да инвестира в селското стопанство.