Изданието на фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 25 април е посветено на пчелния восък и всички красоти, които могат да се направят с него, съобщиха организаторите. 
 
 
Деяна Такиева от Пчелни продукти ДАР ще покаже как се правят свещи, цветя, малки фигурки и други красоти само от пчелен восък. Деяна ще донесе цяла пита пчелен восък и нагледно ще ви покаже цялата техника – разтопяване, прецеждане и правенето на отливките. Демонстрацията е както винаги в Демонстрационната шатра от 12:00 часа. 
 
Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Организира се от Фондацията за биологично земеделие Биоселена с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столична община.
 
По традиция фестивалът представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, биовино, биооцет, биочай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири. 
 
 
Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на храни, произведени във фермите и от малки производители.