Зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров се срещна с  посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан, съобщиха от пресофиса на земеделското министерство. 
 
 
Двамата обсъдиха следващите стъпки, които двете страни ще предприемат по изграждането на оранжериен комплекс близо до Улан Батор в Монголия.
 
Съгласно подписаното през 2015 г. споразумение за изпълнение на „Програма за техническа помощ в сектор земеделие” между министерството на земеделието и храните на България и министерството на земеделието и промишлеността на Монголия, монголската страна информира, че парцелът за изграждане на оранжерия вече е определен, както и са уточнени изискванията, на които следва да отговарят изпълнителите от двете страни. 
 
Обсъдена бе също предстоящата през 2018 г. в Улан Батор Междуправителствена българо-монголска комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество, на която заместник-министър Димитров е председател от българска страна. Двете страни се договориха да започнат работа по определяне на темите, които да бъдат заложени и обсъдени по време на заседанието.