Тайтън Машинъри България представи ефективни решения за земеделските производители на есенното изложение БАТА АГРО 2016 в Стара Загора. Водещата компания показа за първи път пръскачки на добре познатата марка у нас – Kverneland. Изключително иновативните и премиерни машини предизвика сериозен интерес от страна на присъстващите. 
 
 
Първия топ модел презентиран на щанда на Тайтън Машинъри бе самоходната пръскачка Kverneland iXdrive. В тази машина може да намерите всичко, което търсите – ергономичност, ефективност и комфорт. Ролф Алмендингер, мениджър в Kverneland Group сподели пред камерата на Трактор.БГ кои са техническите предимства на машината.
 
„Това изложение е страхотна възможност за нас да покажем за първи път тук нашите пръскачки, както самоходни, така и навесни, благодарение, разбира се, на нашия партньор в лицето на Тайтън Машинъри. Щастливи сме от работата си с тях, тъй като екипът на компанията е от страхотни професионалисти, които инвестират времето си в това да се запознават с нашите продукти, да ги изпробват и след това да предават знанията си и на клиентите. Това е изключително важно в наши дни! Първият модел, който ще видите е Kverneland iXdrive. Това е машина, с която се работи изключително лесно от кабината. Притежава иновативна технология за пръскане, а също така е оборудвана със стандартен тъчскрийн дисплей и джостик. Разбира се пръскачката е съвместима и с ISOBUS. С Kverneland iXdrive показваме освен нашите нови технологии, но и големия комфорт, който изпитва механизаторът, докато използва машината. Това е пръскачката, която е напълно подходяща за условията в България и съм сигурен, че с нея, ние ще бъде конкурентни на пазара.“
 
 
Друг модел от дебютните машини, с марка Kverneland, бе прикачната пръскачка, модел iXtrack A, акцентираща върху комфорта на оператора и опазването на околната среда. Kverneland iXtrack се предлага с обем на резервоара от 3000, 4000 и 5000 литра. 
 
„Пръскачката е с нисък център на тежестта и компактни размери, което позволява на механизатора да работи на по-високи скорости, но да запази лекотата на управление. Kverneland iXtrack е с 3 регулируеми степени на пръскане и е ISOBUS съвместима. Освен това пръскачката притежава функциите iXclean Comfort или iXclean Pro, които неминуемо допринасят за комфорта на оператора. Благодарение на тези опции, само с едно движение може да контролирате цялостния процес по попълване, пръскане и изплакване от кабината на пръскачката,“ обясни Ролф Алмендингер
 
 
Интересно предложение от Тайтън Машинъри бе и навесната пръскачка Kverneland iXtra, която впечатли фермерите с приятния си дизайн и допълнителен общ резервоар.
 
„Пръскачката Kverneland iXtra е много подвижна и лесна за работа. Благодарение на интегрираната система, с нея може напълно да контролирате предния и задния контейнер, както по отделно, така и заедно. Също така пръскачката е автоматизирана с отделна почистваща, както и пръскачна система“, допълни Алмендингер.
 
 
Новости на щанда на Тайтън Машинъри представи и фирма Väderstad. Култиваторът TopDown 400 е идеалното решение, ако се нуждаете от адаптивна към различни условия машина.  Бернт Мартенсън, Мениджър продажби за България във Väderstad обясни с какво този култиватор е различен от другите на пазара. 
 
„В България имаме добро и успешно партньорство с Тайтън Машинъри, за което аз много се радвам. Освен това се опитваме да имаме и обратна връзка с българските фермери, защото това е изключително важно за нас. Щастлив съм, че можем да представяме машините си, директно тук в България, тъй като те отговарят изцяло на почвените условия за страната. Култиваторът Väderstad TopDown е универсална машина. Тя се състои от три реда работни органи, с които разрохването на почвата и смесването на растителните остатъци е много лесно. Машината притежава нова усилена хидравлика, която спомага за по-добрата работа в тежки почвени условия, но също така притежава и нов двоен валяк, с който работата при всякакви почви е гарантирана. Това, което забелязваме е, че има голям интерес от страна на земеделските производители именно към този култиватор.“
 
 
Земеделци имаха възможност да се запознаят отблизо и с новия дисков култиватор Väderstad Carrier XL 625, който притежава дискове с диаметър 61 см, служещи за разрязване на твърдата почва и растителни остатъци – True Cut. 
 
„Благодарение на True Cut, дисковият култиватор Väderstad Carrier XL 625 е ненадминат в обработката на полета. С подобрените си технически характеристики успява да обработи изключително големи количества растителни останки след жътва. Това е комплекс, който напълно отговаря на нуждите на българските фермери, като става въпрос за висококачествена почвообработка“, разясни Мартенсън
 
 
През 2017 година, Väderstad планува много начини да изненада родните фермери. За иновациите и това какво да очакваме през следващата година, разказва Бернт Мартенсън, Мениджър продажби за България.
 
„През 2017 година Väderstad ще представи една изцяло нова и уникална технология наречена SeedEye. Благодарение на нея фермерите ще могат лесно да определят броя на семена на квадратен метър, без да е необходимо да се извършва калибриране. Също така, фермерите могат да очакват и новата 16-редова сеялка с марката Tempo. “
 
 
Повече информация за Тайтън Машинъри България може да намерите на интернет страницата www.titanmachinery.bg, както и на краткия национален номер *4040.