Тайтън Машинъри България  взе участие в най-голямото селскостопанско изложение БАТА Агро в края на месец август.  На  площ от 1000 кв. м компанията  предложи решения, които са актуални за българския пазар на земеделска техника в момента - пълна гама машини за нуждите на фермерите при работа на полето във висока влажност и тежки условия.

Акцент на щанда на Тайтън Машинъри бе и новият лизинг на компанията с 0% лихва, по който фермерите могат да закупят своите машини до 30 –ти септември тази година. От Тайтън Машинъри заявиха, че това е техният отговор на изключително тежката стопанска година, в която работиха българските производители.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 


„Ние сме отговорна компания, която се грижи за своите клиенти, и в такъв момент трябва да им подадем ръка и да ги подпомогнем, тъй като те не могат да спрат да модернизират своите стопанства и да внедряват новите технологии, които ги правят конкуретноспособни на пазара“, заявиха от Тайтън Машинъри, по време на изложението. Тази година показа и доказа какво означава да инвестираш в качествена и продуктивна техника, която работи, дори когато всички останали не успяват. Това намалява загуби, пести ценно време и дори спасява стопанската година за някои производители, където климатичните условия бяха изключително тежки, допълниха още от компанията.

Тайтън Машинъри показа на щанда си машините рекордьори за 2014 г. - зърнокомбайнът Case IH Axial Flow 9230 и сеялката за редови култури - Vаderstad Tempo. Именно 12 редовата  сеялка Vаderstad Tempo R  постави рекорд при 24-часова сеитба на слънчоглед в началото на април като постигна и рекордна максимална скорост от 24-25 км/час. Предизвикателствата не свършиха до тук, и на 5 юли , комбайнът Case IH Axial Flow 9230 постигна пиков добив от 106 тона за час при жътва на пшеница при изключително тежки условия.

 



Йордан Райчев, продуктов мениджър  в Тайтън Машинъри ни представи комбайна рекордьор на щанда на компанията на БАТА Агро 2014:

„Този висок клас комбайн е с най-голямата очистваща площ от 6,5 кв.м. и мощност от 571 к.с.  Скоростта при разтоварване от 159 л./сек. допринася за високата производителност и бърза жътва с тази машина.

За да може да отговорим на нуждите на нашите клиенти и във връзка с все по-неблагоприятните климатични условия на жътва, на които бяха свидетели всички тази година, агрегатирахме към най-голямата ни машина – универсални вериги за предвижване в кални и дъждовни условия, която усигурява един непрекъснат процес на работа на машината.

За силното представяне на световният производител Case IH на изложението Бата Агро, разговаряхме със Стефан Богнер, бизнес директор за централна и източна Европа, който специално взе участие на щанда на Тайтан Машинъри на Бата Агро. Ето какво сподели той:

„Това е първото участие на Case IH на изложението Бата Агро и се радваме, че вече сме част от него. Както виждате, сме много добре представени с висококачествени машини като Axial Flow комбайните, гумено- верижните трактори от серията Quadtrac, както и тракторите Magmum и Puma. Доброто представяне дължим на нашите партньори от Тайтън Машинъри България. Мисията на Case IH е да бъде предпочитан партньор. За да сме  предпочитан партньор за нашите клиенти, ние се нуждаем от силно представяне, което дава необходимото внимание към клиентите и води до удовлетвореност от ползваната на полето техника. Точно и затова се радваме да работим с Тайтън Машинъри България, защото със сигурност са една от най-професиналните компании, които застават както зад машините, така и зад клиентите си.“

 


Фермерите имаха възможност да видят отблизо и сеялката рекордьор Vаderstad Tempo и да се убедят в нейните предимства пред останалите машини на пазар в този клас. Сеялката Vaderstad Tempo с твърда рама и 70 см. междуредово разстояние. Бункерите за семена са с вместимост 70 литра. През месец септември предстои да бъде извършена и жътва на засетите полета, за да отчете и крайния резутат, съобщиха от  Тайтън Машинъри пред група фермери, заинтересовани от тази технология.

На БАТА Агро 2014 Тайтън Машинъри представи и пръскачките с марка Теcnoma.

Алина Замфирова, Продуктов мениджър Тайтън Машинъри:

„Тайтън Машинъри представя и пръскачки Tecnoma, които са една неразделна част от цялостна концепция за предлагане на доказали се машини за водене на успешно земеделие.
На щанда на Тайтън Машинъри се представят два модела пръскачки на Теcnoma. Прикачна пръскачка Tecnoma Galaxy, с обем на резорвоара 3000 л. и с работен захват на пръскащите стрели – 24 м. Освен това фермерите имат възможност да се запознаят от близо със самоходната пръскачка Теcnoma Laser, която е вече успешно наложена на българския пазар. „

 


Самоходната пръскачка Теcnoma Laser е е с обем на резорвоара 5200 л, работен захват на стрелите 36 м и просвет от 1,60 м. Максималният просвет при самоходните пръскачки Laser може да достигне до 1,80 м, в зависимост от нуждите за пръскане. Пръскачката Laser e оборудвана с новия двигател Deutz, 245 к.с. и е оборудвана с GPS с автоматично водене. Шасито на пръскачката е с пневматично окачване, което осигурява стабилност на машината по време на пръскане особено при неравни терени. В пръскачката е внедрена новата технологична разработка за прецизно земеделие на Tecnoma за индивидуално изключване на дюзите - NCIS, която позволява  пръскането да бъде по-ефективно, чрез свеждане на препокриване до минимум.


На изложението БATA Агро 2014 дебютира и сеялката за слята повърхност Kverneland DG.  Това, което прави сеялката особено атрактивна, е фактът, че с нея могат да бъдат засяти над 100 дка за 1 час. Бункерът за семена на сеялката Kverneland DG е с обем 6000 л и  работна ширина на изсяване - 9 метра. С оглед на нарастващото търсене на все по-висока ефективност при сеитба, с изисквания за  намаляване на разходите и все повече променящите се климатични условия, сеялката DG е решението на фермерите, които искат да работят с най-високопроизводителни технологии.

 



От Тайтън Машинъри определиха своето първо участие на БАТА Агро за изключително успешно.

Г-н Румен Лазаров, изпълнителен директор Тайтън Машинъри АД, обобщи:

„Участието ни в изложението БАТА Агро е стъпка към следващата година, която ще бъде пълна с новости в продуктовата гама, която предлага компанията“. Той допълни, че през 2015 г. Тайтън Машинъри ще представи почти изцяло обновената гама машини с марката Case IH, където тенденциите са за повишаване на мощността и увеличаване на икономичността на тракторите и комбайните.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!