За поредна година американска фондация в България набира родни фермери за програма „Лидери в земеделието“.  
 
 
„Лидери в земеделието” предоставя възможност за краткосрочни групови обучения в САЩ с тясна професионална насоченост. През 2019 година участие в двуседмичната програма могат да вземат 8 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори, които ще се обучават в направление производство, преработка и маркетинг на черупкови плодове.
 
 
Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. 
 
 
Програмата се администрира от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера.
 
Срокът за кандидатстване е до 18 март 2019 г.