Всички политически решения, които по някакъв начин повлияват свободните пазарни отношения в една или друга посока, оказват влияние и на нас, категорично. Това заяви за „Стандарт“ министърът на земеделието и храните Десислава Танева във връзка с икономическите санкции, които Русия наложи на Турция.
 
Фермер.БГ припомня, че руският президент Владимир Путин подписа на 28 ноември вечерта указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. С указа Русия въвежда временно забрана за внос на отделни стоки от Турция.
 
Очаква се руското правителство да забрани доставките от Турция на охладено и замразено месо от едър рогат добитък, птичето месо и субпродукти, млечните продукти, плодовете и зеленчуците, както и рибните продукти. В списъка на забранените за внос продукти могат да влязат сушени или пушени месни продукти, мляко и млечни продукти, включително сирене и кашкавал и продукти без лактоза, всички риби, включително морски дарове и миди, ядки, плодове и зеленчуци, включително хранителни корени и луковици, горски плодове и билки. Пълният списък на правителството с икономическите мерки по отношение на Турция ще бъде публикуван на 1 декември.
 
Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха на 24 ноември руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!