Служител на Държавен фонд „Земеделие“ е арестуван заради изнудване на фермери във Врачанско и искане на подкуп, съобщава порталът BulNews.

Инспектори от БАБХ са отстранени по сигнал за подкуп

Земеделски производители от селата Бутан и Гложене са се оплакали в ДФЗ, че техен служител ги рекетира. От Фонда пък предали сигнала към правоохранителните органи. Единият от потърпевшите фермери се оказва и действащ общински съветник в Козлодуй.

Въпросният чиновник е поискал 1000 лева, за да си затвори очите за нарушения. В момента на връчване на подкупа обаче полицаи от сектор „Борба с организираната престъпност“ във Враца му щракват белезниците.

Вече е повдигнато обвинение на съгрешилия чиновник от отдел „Регионален технически инспекторат“ в Областна дирекция – Плевен. В момента е пуснат под парична гаранция от 5 000 лв., като няма право да напуска пределите на страната.

Новият изпълнителен директор на Държавен фонд ,,Земеделие“ Васил Грудев ще бъде безкомпромисен към служители, които изнудват земеделски производители, съобщиха от ДФЗ за Агри.БГ. Всеки един такъв сигнал, който се получи, ще бъде проверен и служителите ще претърпят санкции, допълват оттам.