Български ягоди от различни сортове, отгледани грижливо в райони с традиции, ще се представят утре, 22 май, на редовния фермерски фестивал в центъра на София.
 
 
„Откриваме сезона на ягодите с производството на Асен Йовев от кюстендилското село Ресиловци, обявиха организаторите от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
Редовните посетители на пазара за фермерски храни знаят, че там винаги могат да намерят различни видове качествен пчелен мед и пчелни продукти. От тази пролет за ценителите на шафрана работи специален щанд на български производител на ценната подправка.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа пред сградата на земеделското министерство.
 
По традиция там се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, сезонни плодове и зеленчуци.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 3 и Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях работят в райони от „Натура 2000“ в Западна и Централна Стара планина, и получават подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество