Сеялки Väderstad Seed Hawk Семена и торове

Новата концепция на пневматичните сеялки, разработена от Vaderstad съвместно с канадската компания Seed Hawk, фундаментално подобри точността на засяване на семената и внасяне на торовете дори и при машините с най-широк захват.

Точност при торене и засяване

Новото поколение широкозахватни пневматични сеялки са конструирани на статична рама. Височина на рамата не се променя в работна и транспортна позиция. Всеки лемеж е разположен върху отклоняващо се рамо, което се управлява от хидравличен цилиндър. Тази конструкция осигурява стабилно поддържане на работната дълбочина на засяване и торене, както и оптимално покритие на обработваната повърхност, независимо от релефа на терена. Това позволява да се увеличи теглото /запълването/ на бункера без да се променя дълбочината на засяване и торене. Равномерното разположение по целия захват на колелата преразпределя тегло на бункера.

No Till - задържане на влагата

В райони, които са с ниско ниво на валежи, технологията на директно засяване No Till е най-разпространена и ефективна. Ефективното управление на запасите от влага в почвата е основното предимство на директното засяване. Растителните остатъци на полето са естествена бариера срещу изпаренията при промени в температурите.

Предотвратяване на образуването на повърхностни кори

В сухите райони валежите обикновено са неочаквани и силни. Ако полето не е защитено с растителни остатъци, откритата повърхност бързо губи своята естествена структура и задържа водата на повърхността на земната кора, която не преминава в по-дълбоките слоеве.

Оптимално междуредие

Сеялките Hawk Seed образуват междуредие с ширина 25 сантиметра. Тази ширина осигурява оптимално разпределение на растителните остатъци по повърхността на полето и допринася за по-бърза скорост на засяване, запазвайки основните резерви от влага в почвата, без да се нарушава нейната структура.

Двета модела широкозахватни пневматични сеялки SH 1220-14 и SH 1830-14, съответно с 12 и 18 метра ширина, са снабдени с бункер с капацитет 14 м3. Моделите на европейската версия на сеялките Väderstad Seed Hawk - SH 600 и SH 800 са с ширина 6 и 8 метра. Всички модели сеялки Seed Hawk при засаждане извършват едновременно сеитба и торене.