На интернет страницата на ДФЗ всеки кандидат за субсидии по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) може сам да направи справка за това дали ще получи пълния размер на исканата от него субсидия за кампания 2010 г. или по различни причини ще се наложи редукция.

Като въведат УРН и последните четири цифри от ЕГН-то или БУЛСТАТ-а на фирмите, те могат да се информират за интересуващите ги данни. Регистрацията става в новата секция „Система за индивидуална справка по Директни плащания – кампания 2010”

Целта е онлайн да се подава актуална справка за движението на всяка партида, дали има закъснение при подаването на документи или пък на фермерите са наложени редукции за неспазване на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.Електронни справки ще се дават и за изплатените субсидии или удържаните суми в резултат на санкции от предходни периоди.

В помощ на бенефициентите, за чиито площи е установено, че не попадат в допустимия слой за подпомагане, е приложена и таблица, в която сами ще могат да проверят номерата на съответните парцели и площта, която е недопустима за субсидиране.

При несъгласие с установените данни кандидатите могат да подадат жалба в МЗХ в определения срок, който изтича на 20 май 2011 г.