Съмнителен бизнесмен е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за присвояване на голямо количество зърно, чиято стойност се изчислява на 2,5 млн. лева. 
 
 
През 2014 г. Тинко Димитров присвоил 5 190 800 кг пшеница,  1 433 900 кг слънчоглед и 32 400 кг ечемик. Продукцията е била на 7 земеделски производители, кооперации и юридически лица, като потърпевш от престъплението му е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия. Училището било принудено да намали разходите за храна и карти за пътуване на учениците си, а учебният процес бил затруднен, пише dariknews.bg. 
 
Димитров сключил договори с фермерите да съхранява произведената от тях продукция в зърнобазата на фирмата си в Провадия. Вместо да изпълни поетите задължения с тези договори, той продал продукцията. 
 
С парите от продажбата на зърното Димитров погасявал задълженията на собствените си фирми към НАП, НОИ,  лизингови компании, разходи за транспорт и вноски по кредити.
Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
 
Срещу Тинко Димитров е повдигнато обвинение за длъжностното присвояване в особено големи размери. Предвиденото в закона наказание за това е затвор от 10 до 20 години.