Руският премиер Дмитрий Медведев подписа постановление, в което се конкретизират икономическите санкции срещу Турция. В постановлението е утвърден списъкът със селскостопански продукти, суровини и хранителни продукти, за които от 1 януари 2016 година влиза в сила забрана за внос в Русия. Сред тях са посочени домати, ягоди, карфиол и броколи.
 
Освен това правителството забранява от Турция да се внася сол и натриев хлорид (разтворени или неразтворени във вода), карамфили, субпродукти от домашни кокошки. В постановлението се подчертава, че ограниченията не важат за стоки, "внасяни за лично ползване в обем, разрешен от нормите в Евразийския икономически съюз".
 
Фермер.БГ припомня, че руският президент Владимир Путин подписа на 28 ноември вечерта указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. С указа Русия въвежда временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха на 24 ноември руски бомбардировач над територията на Сирия. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!