Ротационни брани Pöttinger LIONАбсолютна новост в продуктовата линия на Pöttinger е ротационната брана LION 302.12 с дванадесет ротора и 3 м работна ширина. Броят на работните органи е увеличен с 20% в сравнение с 10-те ротора на брани със същата работна ширина, което дава възможност за по-качествена обработка на почвата. Тази брана е предназначена предимно за производство на картофи и зеленчуци и работи много добре в тежки глинести почви. Допълнително предимство е конструкция - позволява по-малко загуби на мощност, независимо от факта, че оборотите са с 15% по-ниски в сравнение с други подобни машини. Освен това, скоростта на въртене на работните органи се може да се адаптира към особеностите на почвата. Моделът LION с работна ширина 3 м е предназначен за използване с трактори до 180 к.с./132 kW .

Стабилността и надеждността са гарантирани

Новият модел ротационна брана LION 302.12 е снабден с надеждни носачи на работните органи, които не позволяват да се засукват растителните остатъци. Двойните зъби са закалени и лесни за поддържане. Дебелината им (18 mm) осигурява дълъг живот на експлоатация. Устройството за бърза смяна на зъбите позволява монтирането им да става без инструменти. Едрогабаритни конусовидни ролкови лагери, разположени в кованата еднокамерна черупка, осигуряват на стабилност, надеждност и плавен ход.

Почвоуплътнителните зъбни валяци, доказали своята ефективност при ротационните брани с десет ротора от серията LION 1002, се използват и при новия модел. Резултатът: повече комфорт, лесна работа и по-малко време за настройка. Ротационната брана LION 302.12 може да се комбинира с механична сеялка VITASEM.