Група  производители на зеленчуци „Агро Дриимс-2016“ и Организация на млекопроизводители „Фермерско мляко“ взеха участие във Фермерски пазар, в Пловдив, съобщи Рангел Матански, зам.-председател на НСГБ и управител на организацията "Фермерско мляко".
 
Двете сдружения обединиха сили и изложиха произведената от членовете им продукция на общ щанд. Силно впечатление направиха разположените едни до други традиционни български розови домати и произведеното от истинско краве мляко по всички български стандарти сирене. Жителите и гостите на Пловдив оприличиха комбинацията от така изложените продукти на едно от най-близките до българската идентичност ястие - шопската салата. Бърза и лесна за приготвяне, тя е изключително вкусна, когато използваните съставки са истински и притежават високи хранителни и вкусови качества. Точно до такива се докоснаха всички, които опитаха предложените за дегустация фермерски продукти. Някак естествено след резенче домат следваше и бучка сирене. По инициативните „дегустатори“ комбинираха двете в една единствена хапка. След това следваше едно малко необичайно за минувачите явление - опашка от купувачи пред лявата, а после пред дясната половина на щанда.
 
„Тази вечер с ракийката на масата ще има и вкусна салата“, коментираха не малко от познавачите, закупили от фермерските продукти. В следствие на добрите вкусови качества, високите стандарти на производство и нормалните цени за около час всичко изложено от двете сдружения бе буквално разграбено.
 
„Агро Дриимс-2016“ е група от земеделски производители, които произвеждат традиционни зеленчуци като краставици, корнишони, консервни домати, зеле и картоф, но традиционната култура е розовият домат. Именно с него групата придоби популярност както в България, така и извън пределите на страната ни.
 
"На фермерския пазар предлагахме за дегустация и закупуване розови домати, краставици, консервни домати, корнишони и зеле. Очаровани сме от отношението на потребителите към нашите продукти и това ни дава надежда, че произвеждайки качествена продукция, имаме шанс за развитие в България“, сподели управителят на групата Галина Петкова.
 
„Фермерско мляко“, което обединява 8 млекопроизводителя от Община Раковски, представи на фермерския пазар сирене, кашкавал и кисело мляко, произведени от членове на организацията. Всички продукти отговарят на българските стандарти за качество и са произведени от краве мляко.
 
"Интересен факт е как различните поколения възприемат вкуса на млечните продукти, произведени по традиционни методи единствено от мляко. Хората от по-старото поколение откриват вкуса, който почти са забравили, а за по-младите вкуса на истинските млечни продукти е малко странен, защото не го познават.  Точно поради тази причина приветстваме организирането на такива събития, които свързват фермерите с потребителите, тъй като те изграждат потребителска култура и търсене на фермерски продукти, което от своя страна води до стимулиране на малките производители да се обединяват и достигат до пазара.“, заключи управителят на „Фермерско мляко“ Рангел Матански.