Ако не се боите да поизцапате ръцете си, може смело да се пробвате във фермерството. Например, да берете грозде и маслини в Италия и Франция, а защо не и в България.

Фермер: На България са нужни агроспециалисти

Най-простият начин да си намерите подобен тип работа е като проучите предложенията, които сайтът Worldwide Opportunities on Organic Farms ви дава.

Тук са събрани най-добрите възможности за стартиране на работа в аграрния отрасъл. Срещу скромно заплащане на сайта получавате непосредствен контакт с фермерите, след което може да водите преговори за бъдещите си работни отношения.

В повечето случаи хората, използващи този сайт, се ангажират с фермерска работа за няколко седмици. Необходимо е да работите от 6 до 8 часа дневно, като жилището и храната са ви осигурени.

Любопитно е да се разгледат българските ферми, които предлагат своето гостоприемство срещу работна ръка. В сайта има предложения от различни точки на страната, като работа предлагат не само родни фермери, но и чужденци, които са се устроили у нас и са изградили стопанство.

Ако искате да натрупате опит в една или друга сфера от фермерската работа, това е отлична възможност. Наедно с това ще бъдете сред природата, далеч от шума на града и стресиращото ежедневие на градския човек.