Приемът на проекти по мярка 6.3 Стартова помощ за развитието на малки стопанства от Програмата за развитие на селските райони ще бъде отворен в началото на 2016 г. Това обяви зам.-председателят на Парламентарната комисия по земеделие проф. Иван Станков на дискусия със земеделски производители в сектор „Овцевъдство“ в Пампорово, предаде репортер на Фермер.БГ. Семинарът се организира от Асоциацията на млечните овце.

„Имам уверението на министър Танева, че в началото на 2016 г. ще започне прием по мярката за малките стопанства“, посочи проф. Станков. 
 
„Трябва да се възползвате от тази мярка, защото тя е за подпомагане на дребните и средните производители. Има средства по тази мярка, от която вие трябва да се възползвате, каза пред овцевъдите проф.Станков и допълни: Дребните производители ги няма никъде, а преобладаващата част ото нашите овцевъди са дребни фермери. Ето защо трябва да се засили подпомагането именно на тези хора“. 
 
Фермер.БГ припомня, че според индикативния график за прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони за 2016 г. се очаква през месец април да отвори приемът на проекти по Подмярка 6.3.
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!