Първото по рода си практическо обучение и изложение, посветено на месодайното говедовъдство - Стекспо наближава. Организаторите от Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) предлагат богата лекционна програма на терен в стопанството на земеделския производител Николай Димов в село Стефан Караджово, Ямболско.
 
Събитието ще стартира още на 30 септември (петък) с официална дегустационна вечеря с дегустационно меню с месо от специално подбрани и угоени за целта български телета.
 
На 1 октомври (събота) същинската част на СТЕКСПО ще бъде открита от министър Десислава Танева и други официални гости – представители на институциите, местната власт и ХоРеКа сектора. Освен чуждестранните лектори, някои от които потомствени фермери от Ирландия, Германия и Румъния, в обучението участие ще вземат и топ експерти от страната.
 
В Стекспо ще бъдат основно застъпени темите за развъждането, отглеждането и храненето на месодайни говеда, за ветеринарната хигиена и профилактика и последващия маркетинг. Гостите от Ирландия ще демонстрират как се подготвят животни за изложба или търгове и за представяне в ринг. Програмата ще завърши с атрактивна вечеря с Ути Бъчваров с меню от 100% български Ангус и рок концерт на група „Обратен Ефект“.
 
Изхранването и транспортът между различните точки в базата в Стефан Караджово за всички гости ще бъдат подсигурени, поради което до Стекспо няма да има възможност за достъп без предварителна регистрация или платен вход.
 
Предварителните резервации със заявка за настаняване и участие в официалната вечеря ще са възможни до 26 септември (понеделник) на www.steakspo.bbab.bg. Цената за вход за Стекспо, заплатен на място ще бъде 80 лева/човек, като достъпът до лекциите ще бъде ограничен за лимитирана бройка участници.