Конкретни договорености в областта на търговско-икономическото сътрудничество между България и Китай и предстоящи стъпки за тяхната реализация бяха набелязани в рамките на държавното посещение на президента Росен Плевнелиев в Китайската народна република, информират от президентския пресцентър.

 

„Максимално бързо ще подпишем споразумение за стандартите за износ на мляко и млечни продукти. В следващите месеци ще бъде подготвено и споразумение за разширяване на обмена на земеделски продукти и храни, като определим стандарти, приемливи и за двете страни, включително за месо, но и за други селскостопански продукти“, обяви президентът Росен Плевнелиев на среща с български и китайски журналисти в Пекин.

 

Президентът допълни, че Китай споделя стратегическия български приоритет за развитие на земеделието и производството на храни. „Имаме уверението, че ще бъде окуражен китайският бизнес за крупни инвестиции в земеделския сектор и за изграждането на фабрики за производството на храни, а не само за износ на сурова земеделска продукция“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!