Собствениците на Централни хали в София от израелската компания "Аштром" са решили да променят и да обновят значително закритото тържище от следващата година.

Мармалад от суджук открива коледния сезон на фермерски пазар

Новата идея за обекта е да предложи на посетителите си постоянен, целогодишен фермерски пазар и споделено пространство с маси и столове за похапване по подобие на кътовете за хранене в моловете, съобщи Инвестор.бг.

Компанията води и преговори с десетина емблематични столични заведения, които да разкрият свои търговски точки в Халите.

Засега плановете предвиждат подготовката на сградата за новото ѝ предназначение да започне през март и да приключи в края на май, ако нужните за целта документи и разрешителни излязат в срок. Работното време на закрития пазар ще бъде от 10:00 до 24:00 часа.

Фермерският пазар ще бъде разположен в подземния етаж на магазина, на първия етаж ще бъдат ресторантите, а на втория етаж ще има услуги, магазини за книги, цветя и  други.

Собствениците на Централни хали прибягват до тази промяна, тъй като според тях в момента обектът не е достатъчно привлекателен за клиенти и туристи. Затова те искат да го превърнат в по-атрактивно място за храна, по подобие на съществуващи вече тържища в други европейски градове.