Полиция отцепи района на Земеделското министерство, видя репортер на Фермер.БГ. По информация на униформените, има засилено полицейско присъствие заради обявен протест от животновъди, които се очаква да пристигнат с автобуси от страната. 
 


Проверка на Фермер.БГ сред животновъдни организации от страната показа, че протест от тяхна страна няма да се провежда днес:

Танчо Колев, председател на Националното сдружение на месо и млекопроизводителите: "Не знам за протест, обявен за днес. Преди седмици имаше обявен (протест - бел.ред) от протестиращи животновъди, но не знам официално да се е пускано заявление за днес. Възможно е да е протест, за който не знам. Всеки има право да протестира". 

Петър Митев, член на УС на Асоциация Тракийско мляко: "Аз не знам да има насрочена дата за протест на животновъди".

Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация (НОА): "Протест няма да има. Колеги се събират днес на среща в Стара Загора по проблемите на сектор животновъдство. Ще се коментират темите с вноса на млечни суровини и млека, както и разпределението на подпомагането за сектора в размер на 10 000 000 лв."
 
 
Очаквайте подробности!