Приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 197 проектни предложения по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР по целевия прием за животновъди, съобщиха от ДФЗ.

От 8 ноември се подават заявленията за Ковид мярката

Инвестиционните предложения на кандидатите са подадени по процедура чрез подбор № BG06RDNP001- 6.008 чрез ИСУН 2020. До техническа и финансова оценка са допуснати 128 проекта, 55 проекта не преминават на последващ етап, а останалите са оттеглени.

Списък с проектите, които не преминават на последващ етап, може да видите ТУК.

ДФЗ ще изпрати предложенията за отказ на кандидатите и чрез ИСУН 2020. В едноседмичен срок след получаването им те могат да подадат възраженията си чрез ИСУН. След приключване на процедурата по обжалване допустимите проектни предложения ще преминат на последващ етап.

След приключване на етап техническа и финансова оценка кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране, ще бъдат поканени за подписване на административни договори.

От Разплащателната агенция припомнят, че общият размер на средствата, които могат да бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения, възлиза на над 11,7 млн. лв. Финансовата помощ за един кандидат е до левовата равностойност на 15 000 евро, разпределена на два транша. 

Първото плащане е 10 000 евро и се извършва след сключване на договора между бенефициера и ДФЗ. Второто плащане от 5 000 евро се превежда след проверка на Фонда и след като се установи коректното изпълнение на бизнес плана.