Вчера 13-и януари, след кратко боледуване завинаги ни напусна нашият колега – агрожурналистът и главен редактор на вестник „Гласът на фермера” Владимир Рупов.

 

"Не мога да се начудя понякога на тези европейски политици. Те наистина ли са чели толкова, или пък подбират начетени хора в екипите си? Може би и двете.  И с много четене пак до никъде не я докараха. Полза от многото четене - никаква !

Треперят им сега задниците от кризата. Нека си четат Хайне, ако искат може и Гьоте. Нашенците са по-куражлии. Питайте ги кой е - хайде да не е Поп Кръстьо, него дори аз го знам кой е, а да речем Данко Хайърсъзина. Сигурен съм, че три-четвърти от нашите управници няма да успеят да отговорят, защото за Данко не се преподава в началното училище, докъдето стига техният интелектуален хоризонт.".... пишеше Владо Рупов.

 

Българските земеделски стопани в негово лице изгубиха свой верен съмишленик, съветник и защитник. Той беше радетел за съхраняване на българското селско стопанство и приемаше професията като лична мисия и висша кауза.


Владимир Рупов завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Започва кариерата си през 1976 г. във вестник „Отечествен фронт”, където по-късно оглавява отдел „Народно стопанство”. През 1985 г. става кореспондент на вестника във Германия.

 

Той бе яростен противник на рамката, в която се опитваха да сложат човешкия дух преди демократичните промени. Владо бе и един от първите журналисти, които се включат в събарянето на Берлинската стена и до последно държеше в джоба си камъче от нея. Такъв беше до последно - свободен и честен, независимо от цената, която трябваше да плати.
Сбогом Владо!


Ти най-сетне си там, където няма пари, политика, мръсотия и подлост!

Траурната церемония ще се състои утре, 15 януари (вторник) от 13.30 часа в погребалния комплекс "Мира", срещу арката на Централните софийски гробища.
 

Владимир Рупов

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!