Рояк пчели, избрал за разселването си Манхатън в Ню Йорк, намери място сред героите на най-странните истории през 2018 г.
 
 
Една от най-необяснимите случки през тази година е свързана с цял рояк пчели, които са си пробили път сред небостъргачите и са кацнали върху чадъра на продавач на хотдог близо до „Таймс Скуеър“ през топъл летен ден. 
 
Това шокира минувачите, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. След първоначалното учудване полицай е уловил пчелите с уред, подобен на прахосмукачка, а после те са били превозени и пуснати на безопасно място. Според зевзеци инцидентът е показал, че пчелите нямат право на свободно събиране по площадите на Ню Йорк.
 

Ако ваше животно прояви желание да си направи селфи, няма място за безпокойство.

 
Животното няма да получи авторското право върху снимката. Това е  гарантирано, поне ако се приложи практиката в американската съдебна система. През април калифорнийски съд е постановил, че животните не притежават авторско право. Магистратите се произнесли по темата, след като маймуна взела камерата на известен фотограф и си направи няколко селфита.
 
Делото било заведено от асоциацията PЕТА - „Хора за етично отношение към животните“, от името на качулатия макак, която твърдяла, че маймуната е истинският автор на снимките. Съдът решил, че животното няма как да притежава авторско право и няма как това право да бъде защитено.