Ето това ви очаква на Изданието на Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 2 май. Ще можете да ги опитате с комбинация със страхотно овче кисело мляко. Какво повече му трябва на човек.
 
 
Ягодите ще донесе Надя Петкова от биофермата си в село Труд, Пловдивско, а киселото мляко е на Юлия Стоянова, направено от овце, които свободна пасат сред чистата природа на Западния Балкан. Дегустацията е както винаги в Демонстрационната шатра от 12 часа, съобщиха организаторите.
 
Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Организира се от Фондацията за биологично земеделие Биоселена с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столичната община.
 
 
По традиция фестивалът представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, биовино, биооцет, биочай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири.
 
Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на храни, произведени във фермите и от малки производители.