Овцевъдите ще бъдат сред главните действащи лица тази седмица на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, който се провежда всяка сряда пред сградата на земеделското министерство в столицата.
 
 
За стопанството на Юлия Стоянова от село Гинци, община Годеч, Фермер.БГ разказа миналата пролет. Там често се отбиват да пазаруват пътуващите през прохода Петрохан. Юлия сама преработва и продава млякото и готовата продукция.
 
„Нейните животни са й като деца. Нали си представяте колко е вкусно овчето мляко и сирене, които прави сред чистата природа на Западния Балкан“, казват организаторите на феста от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
Снимка: „Произведено във фермата"
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, билки и цветя.
 
Наблюденията показват, че популярността на директните продажби от земеделските стопанства расте в целия Европейски съюз, включително и у нас.
 
Всички фермери и производители, които участват във феста в столицата, са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.