Днес в Брюксел се провежда среща на представители на българското правителство, начело с вицепремиера Зинаида Златанова, с четири генерални дирекции на Европейската комисия, едната от които „Земеделие и развитие на селските райони“. Обсъждат се въпроси по отношение на Споразумението за партньорство между Република България и Европейската комисия и оперативните програми за програмния период 2014-2020 г.

 

Целта е максимално сближаване на позициите на двете страни преди стартирането на официалните преговори по Споразумението за партньорство. В споразумението е отделено сериозно място на стратегията на България в аграрния сектор до 2020 г. в контекста на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020 г. В състава на българската делегация участват министри, заместник-министри, ръководители на управляващи органи и експерти, които ще подпомогнат отстояването на българската позиция по конкретните въпроси и бележки, повдигнати по време на срещата.

 

Фермер.БГ припомня, че на 26 февруари, сряда, от 13 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе публично обсъждане на Споразумението за партньорство на Република България с Европейската комисия за програмния период 2014-2020 г.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!