Боровинките са продукт, който се радва на нарастваща популярност в ОАЕ. Въпреки че има строги изисквания за качеството на продукцията и логистиката, цената, на която се купуват боровинките, е добра. Това казва Клаудия Шиманска, продуктов мениджър в Полша и търговски мениджър и партньор в Rivia Global Ziyad AlHousani, ОАЕ, съобщава freshplaza.com.

Органичните горски плодове се изплащат за 4 години

Откакто започнахме да изнасяме боровинки за Дубай, количеството на поръчките се увеличава с 60% всяка година, коментира Шиманска.

Кампанията за бране на боровинки в Полша започва в началото на юли, затова все още е рано за конкретни данни относно пазара. Производителите обаче се подготвят.

През миналата година кампанията стартира с цена от 14 евро на кг, след което започна да варира между 12 евро и минимум 6,9 евро.



Източник на снимката: pixabay.com

Тези статистики обикновено зависят главно от климатичните условия, освен от обема на продукцията и търсенето на пазара, отбелязва Шиманска. Тя допълва, че в момента има сериозно търсене на „черното злато“.

Цените за момента са високи и вероятно ще останат такива през следващите няколко кампании, прогнозира продуктовият мениджър.