Фирма НИК ще участва на Добрички панаир за 10-та поредна година. И тази година фирмата не прави изключение от вече създадената традиция като за пореден път фирмата ще покаже на живо на своите клиенти почти всички продукти, които предлага, като акцентът тази година е поставен на френските технологични пръскачки Berthoud, чийто официален представител стана НИК малко преди миналогодишното издание на изложението.

 

Освен самоходния модел Berthoud Raptor с резервоар от 4200 литра и 30 метра крила ще бъде показан и прикачният модел Tracker с резервоар 3200 литра и 24 метра крила като и двата модела имат технологични нововъведения с марката Berthoud. Марката пръскачки, която влезе в топ 3 на най-продаваните самоходни пръскачки в България за първи път ще бъде представена с употребявана самоходна пръскачка, за да могат посетителите на изложението да видят как изглежда машина, работила 2 сезона по българските полета.


Вторият акцент под шатрата на НИК са услугите за почвено картиране и почвени анализи, предлагани от НИК Агро Сървис, чиято лаборатория наскоро увеличи няколко пъти капацитета си и вече може да анализира над 500 почвени проби за различни показатели в рамките на един работен ден. Освен почвени анализи за мярка 214 Агроекология специалистите по почви от НИК Агро Сървис изготвят на своите клиенти общи и детайлни препоръки за хранене на растенията за постигане на оптимални резултати и извличане на максимума от почвата.


Паралелно новите продукти и услуги, които са акцент тази година на щанда на фирмата присъства и вече станалото традиционно за фирмата и задължително за клиентите GPS оборудване Trimble - Trimble е американска компания предлагаща високотехнологични GPS решения за прецизно земеделие, чиито официален представител за страната от дълги години е фирма НИК. Технологиите на Trimble позволяват на земеделските производители да работят прецизно при торене и пръскане и да използват точност от 2 см, когато дойде време за сеитба без значение дали е есенна или пролетна. Различните комбинации между дисплей и управление позволяват на фермерите да изберат оптималния за тях вариант на разумна цена.


Поливните системи Valley, които не можаха да бъдат пренесени като инсталация в рамките на изложението могат да бъдат видени в действие само на 50 километра от Добрич, за клиентите на фирмата, които се интересуват от тях.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!