Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще сезира прокуратурата за смъртта на арендатора Атанас Александров, който загина при нелеп инцидент в Банско, в края на миналата седмица, съобщиха членове на асоциацията пред Фермер.БГ. До дни се очаква и официалното им становище.


Може би единствената свидетелка на инцидента, Ваня Везенкова, заяви пред медиите, че семейството на загиналият фермер от Павликени има правото да знае ИСТИНАТА ! " „Аз бях, може би, единственият свидетел на случката в момента, в който се случи. Мисля, че семейството на починалия заслужава истината, както и всички граждани", споделя Везенкова.

 

Според свидетелката, служители на Юлен, които обслужват пистите са започнали спешно запълване на дупката, непосредствено след инцидента.

 

Днес в.Труд публикува и писмо, изпратено от свидетелката : „Аз бях, може би, единственият свидетел на случката в момента, в който се случи. Мисля, че семейството на починалия заслужава истината, както и всички граждани. Около 10:30 сутринта аз и група приятели хванахме лифта за пистата под Платото (3-ката), те се качиха преди мен, аз бях 5 - 6 седалки зад тях, заедно с една възрастна жена. Към края на лифта, вече се усещаше много силен вятър, навяваше сняг и ставаше студено. По „Тройката" в този момент се спускаше мъжът, който почина малко по-късно. Видях как се движеше в една посока с вятъра, в следващата секунда той падна в една от дупките около стълбовете на съоръженията за сняг, и се заби в стълба и извика силно, след което всичко утихна и не се чу повече нищо, нито човекът мърдаше. Ние с жената на лифта се паникьосахме и започнахме да крещим, защото отгоре идваха скиори, които не виждаха човека, паднал в дупката, а го заобикаляха. Дупката беше поне метър дълбока и човекът буквално се потъна в нея. С жената, която беше с мен видяхме, че сме близо до края на лифта и ще можем да кажем на персонала на лифта. Казахме му и той веднага се свърза със спасителната служба. След като слязох от лифта, разказах за станалото на приятелите си, които ме чакаха и помолих един от тях - Емил Панделов да отиде до мястото на инцидента, защото никой от скиорите не вижда къде е паднал мъжът. Приятелят ми тръгна веднага към инцидента и ми разказа как е намерил човека прегънат на две в дупката, а цялото му лице е било в кръв от удара. Слязох с лифта надолу и видях как спасителите се опитват да го сложат на носилка, но той не помръдваше. Само един час след инцидента, служители от фирма „Юлен" вече обезопасяваха всички съоръжения и запълваха дупките около тях".

 

ВИЖТЕ ЛЮБИТЕЛСКО ВИДЕО НА ЗАПЪЛВАНЕТО НА ДУПКАТА, източник : Facebook

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!