Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и през тази година ще проведе национален агросеминар.Той ще се проведе от 27 до 29 ноември в Новотел Пловдив.

 

„Подготовката на традиционния за НАЗ агрофорум е вече в разгара си. Надяваме се на силно участие от страна на целия агросектор. Отчитаме, че през последните две години производителите на земеделска техника бяха малко или много игнорирани, тъй като те имат други форми за изява. Поради засиления интерес, обаче, от страна на фирми за земеделска техника тази година предвиждаме възможност за тези фирми да се представят пред земеделските производители на форума“,  каза за Фермер.БГ Наталия Тодорова, изпълнителен директор на НАЗ.

 

Акцент в предстоящия национален агросеминар ще са новостите в ОСП 2015-2020 г., с които на този етап земеделските производители не са запознати. Тодорова съобщи, че се инициира разяснителна кампания. Това ще бъде поредица от 3 семинара в основни региони на страната така, че да обхванат всички 21 регионални организации на НАЗ. Семинарите ще се проведат през септември в Стара Загора, Враца и Разград.

 

„Целта на семинарите е разясняване на схемите за директните плащания. В рамките на националния семинар на НАЗ в Пловдив ще продължим разяснителната кампания, за която смятаме, че МЗХ се бави да проведе. Ако трябва да обобщя – ще направим всичко възможно българските земеделски производители да посрещнат 2015 г. по-информирани, по-подготвени и с по-голямо самочувствие като земеделски производители“, заяви още Наталия Тодорова.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!