След 6-часово Общо отчетно-изборно събрание на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за председател на Асоциацията беше избрана Румяна Ангелова Христова. До момента Христова е била председател на Регионалната асоциация на зърнопроизводителите във Враца.

 

"Еманципацията при нас е факт. С избора си членовете на НАЗ показаха, че една жена може да поведе най-голямата организация, в която определено мъжете имат превес, защото земеделският бизнес е мъжки бизнес”, коментира за Фермер.БГ Димитър Мачуганов, член на УС на НАЗ. Мачуганов допълни, че НАЗ се надява на нова визия, но подчерта, че Асоциацията е в перфектно здраве и на много високо ниво, постигнато от предишните ръководители на НАЗ.

 

„От тази гледна точка на Румяна Христова ще й бъде сравнително лесно да стъпи на този голям кораб, но ще й бъде трудно да го управлява”, допълни Мачуганов. По мнението на колегите й, Румяна Христова е един от най-активните и борбените земеделци и винаги дейно е участвала в работата на НАЗ. Стопанисва около 3 500 дка в района на Бяла Слатина. Досега Христова беше член на УС на НАЗ. По думите на Мачуганов, Румяна Христова е една от най-дейните фигури в браншовата асоциация.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!