Положението след силната и интензивна градушка, която падна във вторник следобед над Стара Загора, е много статично, каза пред Фермер.БГ Георги Калинчев, председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите. 
[news]
 
Основният облак мина над землището на Стара Загора и е нанесъл щети над нивите в индустриалната зона на града, надолу към Земеделския институт. Засегнати са и полетата от двете страни на шосето Стара Загора - Раднево. С повече щети от градушката са селата: Могила, Преславен и Бoздуганово, а също така част и от землището на село Сърнево, добави той.  
 
По информация на директора на щаба на Борба с градушките в село Петрово, количествата ракети вече са изчерпани, но от Агенцията уверяват, че ще има допълнителни бройки. Очаква се активните фронтове да продължат до 15 юни.
 
Трудно е на този етап да се говори за равносметка, тъй като все още се правят огледи за изясняване на цялостните щети. Към момента е ясно, че са засегнати основно житни и маслодайни култури -  има на 100% пропаднали площи при 1500 дка слънчоглед. Има унищожени площи с ечемик, пшеница, царевица. Напълно унищожена е и една ябълкова градина след село Могила, посока село Сърнево.