На 30 април (петък) 2010 г. изтича крайният срок за подаване на заявления по Схемата за подпомагане на производителите на краве мляко, която се прилага като специфична мярка за подпомагане на пазара в сектора на млечните продукти след нотификация от Брюксел, припомнят от Държавен фонд  „Земеделие".

Право на подпомагане по мярката имат производителите на краве мляко, които притежават индивидуална млечна квота и които са извършили доставки и/или директни продажби на краве мляко през квотния период 2008/2009 г., в размер най-малко на 20 000 кг. Помощта се определя на килограм реално доставено мляко, както и на килограм мляко и млечен еквивалент, директно продадено от производителя, въз основа на годишните декларации за доставки и за директни продажби за квотния период 2008/2009 г.

От общо 4 126 допустими кандидати по схемата до момента документи са подадени от около 2 745 производители на мляко.

Списък на производителите на краве мляко, които отговарят на условията за подпомагане по схемата и могат да кандидатстват за отпускане на помощта, можете да изтеглите от тук, както и от download центъра на Фермер.БГ. Списъкът е достъпен и в сградите на Централното управление и областните дирекции на ДФ „Земеделие", както и на официалната интернет страница на фонда и МЗХ.

Производителите на краве мляко могат да подават заявленията за подпомагане в Областните дирекции на фонда - в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" по адрес на регистрация на физическите или управление на юридическите лица.