Неформалната организация на кандидат младите фермери Кауза „Млад Фермер” с над 1200 поддръжници настоява за спешна среща с ръководствата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд Земеделие (ДФЗ).

 

С оглед на развитието на политическата ситуация в страната, както и забавянето на очакваните промени в Наредба № 9/2008, младите фермери искат да получат информация какви са плановете на Министерството и ДФЗ – РА за стартиране на прием по Мярка 112 през настоящата година, както и да получат лично от министъра и директора на ДФЗ потвърждение за планираната дата за отваряне на приема на проекти по мярката. Това се посочва в писмо на организацията до министър Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов, изпратено и до Фермер.БГ.
[news]
„Изключително притеснени сме, че ако се забавите още малко такъв прием може изобщо да не стартира и отново инвестициите направени от хиляди млади фермери ще останат напразни.Притеснени сме също и от факта, че ако отварянето на мярката се проточи още дълго във времето голяма част от нашите колеги, които преминават прага от 17 месеца на регистрация няма да имат възможност да кандидатстват“, пише още в писмото.

 

Младите фермери настояват приемът на проекти по Млад фермер да започне не по рано от 14 юли 2014 г. и не по-късно от 21 юли 2014 г., за да имат възможност да подготвят необходимите документи за кандидатстване.

 

Младите фермери съобщават също, че са готови да излязат на протест пред Министерството на земеделието и храните на 27 юни 2014 г. (петък), в случай, че исканията им не бъдат чути.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!