Уверен съм, че трябва да има коренна промяна в Селскостопанска академия. Това заяви земеделският министър Димитър Греков по време на среща с Националната асоциация за семената в Арбанаси, предаде реопртер на Фермер.БГ.

Членове на асоциацията поставиха остро въпроса за промени в ССА, като посочиха, че такива за изключително важни за бъдещото развитие на отрасъла семепроизводство.

В отговор министър Греков посочи, че действително са необходими както персонални, така и структурни промени, които ще бъдат свързани както с институтите, така и с цялата система на Селскостопанска академия.

Още следващата седмица персоналните промени ще бъдат предложени на министър председателя Пламен Орешарски, посочи проф. Димитър Греков.

Хората, заети с българската наука, не може да се занимават с битовизми,  ние трябва да помогнем на учените да произвеждат наши семена и да имаме агресивна реклама на българските сортове, заяви министърът. Проф Греков счита,че  трябва да има административна реформа в  Изпълнителната агенция по сортоизпитване апробация и семеконтрол и други структури на Министерство на земеделието и храните.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!