„Радвам се, че България ще бъде част от Световното изложение „ЕКСПО Милано 2015“, което ще се проведе под надслов „Да изхраним планетата, енергия за живот”. Това каза в Милано министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на подписването на Договора за участието на България на световното изложение, което ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г.

 

„Изхранването на населението от години е сред най-значимите проблеми, с които се занимава световната общественост“, коментира министърът. Той посочи, че проблемът има редица аспекти – производството на качествена и безопасна храна, внедряване на иновации и нови технологии, както и съблюдаването за продоволствена сигурност в глобален мащаб. „България има амбицията да покаже на света, че има с какво да допринесе за решението на тези проблеми“, допълни още министър Греков.

 

На изложението България ще се представи на експозиционна площ от 584 кв. м. През последните десетилетия страната ни е участвала последователно във всички одобрени от Международното бюро по изложения (ВIE) световни изложения, приключили с голям успех от българското национално представяне: „ЕКСПО Лисабон 1998г.”, „ЕКСПО Хановер 2000г.”, „ЕКСПО Анчи 2005г.”, „ЕКСПО Сарагоса 2008г.” и „ЕКСПО Шанхай 2010”. Световното изложение се организира от Международното бюро по изложения (ВIE).

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!