Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Велико Търново и Габрово, Институтът по фуражни култури – Плевен и Опитната станция по соята в Павликени организират на 29 октомври във Велико Търново съвместна информационна среща-семинар, съобщиха за Фермер.БГ организаторите.

 

Темата на семинара е „Нови технологични изисквания при производството на фуражи. Възможности за финансиране на животновъдството по мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020”. Темата „Качество на фуражите и хранене на преживни животни – говеда и овце” ще бъде представена от проф. д-р с. н. Атанас Кирилов, директор на Института по фуражните култури (ИФК) – Плевен.

 

Лектор по темата „Състояние и възможности за увеличаване на производството на соя у нас чрез проект „Дунавска соя“ ще бъде доц. д-р Георги Георгиев, председател на УС на Опитна станция по соята – Павликени. Възможностите за подпомагане на животновъдството по мерките от Програмата за развитие на селските райони и през новия програмен период 2014 – 2020 г. ще бъдат представени от експерти от Териториалния областен офис на НССЗ - Велико Търново.

 

Информационната среща ще започне в 9:30 ч в залата на Регионална здравна инспекция – Велико Търново.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!