Премиерът на служебния кабинет Марин Райков посети Община Неделино и село Тънка бара в Родопите.

 

Държавата трябва да се върне в малките села. Няма малки и големи общини, всички имат еднакво право и държавата е длъжна да помага при нужда, заяви Райков, който пристигна с хеликоптер и направи оглед на щетите от огромното свлачище в село Тънка бара.

 

„Вие обитавате рая, но в социално отношение нещата не са лесни“, заяви Райков в Тънка бара. В селото 12 души от две фамилии са евакуирани от над два месеца в мазето на училището в селото. На 10 април кметът на Неделино Стоян Беширов организира първи по рода си благодарствен митинг в чест на Премиера, заради отпуснатите от правителството 319 000 лв. за укрепване на опасното свлачище напукало къщите в Тънка бара и срутения мост в село Крайна, след като три месеца преди това решението за това се протакаше. „Благодарим Ви на вас лично, защото само вие ни обърнахте внимание“, каза на Премиера кметът на Тънка бара Валентин Хаджииванов. В селото деца посрещнаха височайшия гост с цветя и с плакат „Господин Премиер, Вие решихте проблема на с. Тънка бара. Благодарим Ви“. Проблемът с това свлачище е от 10 години, но никой не е вземал мерки досега, а сега вече може да се свлече цялото село, каза кметът на Неделино Стоян Беширов.

 

По думите на премиера, всички граждани на България, независимо дали живеят в малки или големи общини, имат равни права и държавата трябва да бди над всички техни интереси. „Аз съм видял не малко страни в живота си, но сега, когато с хеликоптера прелитахме насам, си дадох сметка, че вие наистина живеете в един райски кът и ние сме длъжни да направим всичко необходимо, вашите деца да останат да живеят тук”, заяви Марин Райков. Затова трябва да се обърне внимание на тези общини и на техните реални проблеми. „Няма малки и големи общини, на всеки един кът от България трябва да се обръща особено внимание”, категоричен бе Райков./ снимка: Дарикнюз

 

 

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!